
Piyano Taşıma
Olası bir hatada yüksek maddi zarara sebep olabilecek bir iş olan Piyano Taşıma, eğitimli ve profesyonel nakliye firmalarınca özel ekipmanlarla yapılması gereken bir iştir. Planlı, dikkatli ve özverili bir çalışma isteyen piyano taşımacılığında olası zararları engellemek için özel ekipmanlar kullanılır.
Piyanonuzda herhangi bir tel kopması, çizilme, rezonans tahtasında tahribat veya çatlak meydana gelmemesi için piyano taşıma işlemi sırasında sadece tecrübeli ve eğitimli firmalarla çalışmak gerekir.
Piyano Taşıma İşlemi Nasıl Yapılıyor?
Global Nakliyat 1980'den beri gerçekleştirdiği piyano taşımacılığı işlemlerinde tüm eşyalarınızla birlikte piyanonuzu da sigortalıyor, özel kutulama sistemi kullanarak piyano taşınması sırasında hiçbir hasarın meydana gelmemesini garanti altına alıyoruz.
Piyano Taşıma Ücreti Ne Kadardır?
Piyano nakliyat fiyatı taşınacak yer ile kullanılması gereken ekipmanlara bağlı olarak değişmektedir. Fiyat teklifimiz tarafımızda gönderilen eksper vasıtasıyla sizlere önceden bildirilmektedir.
Hangi Tür Piyanoları Taşıyoruz?
Global Nakliyat çalışanları piyano taşıması konusunda gerekli tüm tecrübeye sahiptir. Günümüze kadar
Mekanik Piyano
Kuyruklu Piyano
Elektro Piyano
Duvar (Konsol) Piyanosu
Prepared (Hazırlanmış) Piyano
Pnömatik Piyano
gibi piyano çeşitlerinin tamamını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmiştir.
Piyanolar Hakkında
Piyano, tuşlarına basıldığında sahip olduğu karmaşık çekiçli mekanizma sayesinde tellere vurarak ses veren tuşlu ve klavyeli bir çalgıdır. Yapım biçimi ile duvar (konsol) ve kuyruklu (salon / konser / grand) adı verilen çeşitleri vardır. Piyano kelimesi İtalyanca “Güçlü ve Hafif sesli klavsen (harpsikord) anlamına gelen – gravicembalo col piano e forte”den gelir. Pianoforte olarak adlandırılması da bundandır. Atası olan klavsenden en önemli farkı, tuşa basarken uygulanan kuvvete göre çıkan sesin şiddetinin de aynı yönde değişken olmasıdır. Piyano çalan kişiye piyanist veya piyano sanatçısı denir. Toplam 88 tuştan oluşur.
İlk Piyano 1700’lü yıllarda İtalya’nın Floransa kentinde Bartolommeo Cristofori tarafından yapıldı. Cristofori’nin en büyük başarısı, piyanonun temel mekanik sorunu olan çekicin tellere vurması anında sesin çekicin etkisi ile sönümlenmemesi ve çekicin çok çabuk bir şekilde tellerden ayrılarak notanın yeniden çalınabilmesi sorununa bir çözüm üretmesidir. Öldüğü 1732 yılına dek 20 civarında piyano üretmiştir. Fransız Marius’un bu çalgıya katkısı tokmaklı klavseni bulmak oldu. Saksonyalı Silbermann ise Schröter’in çekiç sistemini geliştirdi ve Bach’ın da değerli öğütlerinden yararlanarak, klavyenin tüm ses genişliğinde eşit bir ötüm elde etmeyi başardı. Augsburg’da org yapımcısı Johann Anderas Stein (1728-1792) Alman veya Viyana usûlü denen mekanizmalı piyanolar meydana getirdi.
789’da Stein, ayrıntıları belirtmek için kullanılmakta olan dizliklerin yerine pedal koydu. Andreas ve torunu Johann Baptist Streicher (1796-1871), piyanonun yapısını (Beethoven’in arzusu üzerine) daha da sağlamlaştırdı ve ikinci bir ötüm kapağı ekleyerek daha dolgun bir ses elde etti. Piyano sanayinin gerçek kurucusu Alman Zumpe’dir. “Kılavuzlu” denen mekanik piyanoyu üretmiştir. İlk düz piyanoyu 1789’da İrlandalı William Southwell yaptı. Sebastian Erard 1822’de piyano yapım tekniğini geniş ölçüde etkileyen bir yenilik getirdi (ikili itme dilleri). Henri Pape, çapraz tel ve keçeli çekici buldu. James Thom, ekleme demir çatıyı kurdu.